ریدایرکت 301
ریدایرکت (Redirect )
سلام خدمت کاربران وبسایت 7سئو. در این مقاله تصمیم داریم یکی از موارد مهم در سئو سایت را به شما آموزش دهیم. شاید مهمترین عملی که باید در هنگام حذف یا تغییر آدرس یک سایت انجام دهید ریدایرکت است. ریدایرکت کردن به معنای هدایت کردن است و زمانی از آن استفاده می شود که میخواهید آدرس یک صفحه از سایت را تغییر دهید. بدون استفاده از Redirect بخش مهمی از سئو سایت ناقص است.
مطمئن باشید این موضوع اغراق آمیز نیست چون موتورهای جستجوی گوگل نسبت به بعضی از خطاها واکنش های شدیدی نشان می دهند و درصورتی که در وبسایت شما خطاهای مربوط به ریدایرکت نکردن مشاهده شود امتیاز منفی کسب میکنید. در این بین، خطاهای مربوط به عدم رعایت ریدایرکت 301 از بقیه خطاها خطرناکتر است چون موجب سلب اعتماد گوگل و پرش کاربر میشود.
ریدایرکت چیست؟
فرض کنیم تصمیم گرفته اید آدرس یک سایت یا صفحه را از www.example.com به www.newexample.com تغییر دهید در اینصورت سایت www.example.com که مدت زیادی برایش زحمت کشیده اید و در گوگل رتبه بالایی دارد چه می شود؟ خبر بد دیگر این است که سایت www.example.com در موتورهای جستجوی گوگل ایندکس شده و در صفحه نتایج جستجو قرار دارد ولی وقتی کاربر روی آن کلیک کند با خطای 404 مواجه میشود چون درواقع چنین آدرسی دیگر وجود ندارد و این موضوع تاثیر بدی روی سئو سایت خواهد داشت.
اما راه حل چیست؟ راه حل این مشکل استفاده از ریدایرکت هایی مانند ریدایرکت 301 است. افزونه ها و تگ های متنوعی برای ایجاد ریدایرکت ها ایجاد شده اند که کاربرد های متفاوتی دارند و هرکدام در جای خود میتوانند بسیار سودمند باشند. وجه مشترک تمام آنها این است که موتورهای جستجو و کاربران را به آدرس جدیدی که ما معرفی میکنیم هدایت میکنند.
دلایل استفاده از ریدایرکت
تغییر آدرس دامنه سایت به دامنه جدید
نصب یا حذف گواهینامه امنیتی SSL
انتقال صفحات قدیمی به صفحات جدید
ریدایرکت 301 (ریدایرکت دائمی )
زمانی که آدرس یک سفحه یا سایت را تغییر میدهید تنها هدایت کاربران و موتورهای جستجو مهم نیست. بلکه اعتباری که صفحه شما نزد گوگل دارد به مراتب مهمتر از معرفی آدرس جدید است. این ریدایرکت به موتورهای جستجو میگوید که آدرس این صفحه برای همیشه تغییر کرده و اگر نیاز دارید که از محتوای آن استفاده کنید باید به آدرس جدید بروید.
با استفاده از ریدایرکت 301 نه تنها موتورهای جستجو و کاربران را به صفحات جدید هدایت میکنیم بلکه اعتباری که سایت قبلی نزد گوگل داشت را نیز به سایت جدید انتقال می دهیم به این ترتیب زحمات شما هدر نمی رود و شما همچنان رتبه مناسب خود را خواهید داشت.
تفاوت ریدایرکت 301 با بقیه ریدایرکت ها
هنگامی که نیاز دارید آدرس صفحات را بطور کامل و برای همیشه به آدرس جدید انتقال دهید بهتر است از ریدایرکت 301 استفاده کنید. در ریدایرکت 301 شما تمامی محتوای خود را به همراه اعتباری که دارد به آدرس جدید منتقل می کنید. بنابراین برای بهینه سازی سایت بهتر است قبل از استفاده از انواع ریدایرکت ها تصمیم بگیرید که میخواهید برای همیشه آدرس را منتقل کنید یا این انتقال موقتی است.
ایجاد ریدایرکت 301
ریدایرکت در سی پنل
اگر در هاست خود از سی پنل استفاده میکنید کار راحتی برای ریدایرکت کردن دارید. به بخش Domains بروید و گزینه ریدایرکت را کلیک کنید در پنجره جدید در قسمت اول Permanent را انتخاب کنید. در بخش دوم نوع ریدایرکت را انتخاب کنید. بخش سوم و چهارم آدرس دامنه قبلی و دامنه جدید را وارد کنید و در نهایت گزینه Add را انتخاب کنید به همین راحتی آدرس سایت قبلی به سایت جدید ریدایرکت می شود.
ریدایرکت در وردپرس
کسانی که از وردپرس استفاده میکنند حتما با افزونه Yoast آشنایی دارند. کافیست این افزونه را نصب کنید بعد از این هر تغییری در آدرس صفحات خود ایجاد کنید افزونه Yoast متوجه آن میشود و بطور خودکار آدرس آن را ریدایرکت می کند پس دیگر نیازی نیست نگران خطاهای گوگل باشید.
ریدایرکت دستی
در این روش با استفاده از فایل htaccess. میتوانید نغییراتی را در کدنویسی سایت خود ایجاد کنید تا ریدایرکت ها ایجاد شوند. برای اینکار وارد File Manager هاست خود شوید سپس گزینه Document Root for را کلیک کنید و از منوی کشویی دامنه سایت خود را انتخاب کنید و در نهایت گزینه Go را انتخاب کنید تا فایل htaccess. را مشاهده کنید. درصورتی با انجام مراحل بالا فایل موردنظر دیده نشد یک فایل با نام htaccess. بسازید.
سپس با توجه به هدفی که از ریدایرکت 301 دارید از یکی از کدهای زیر استفاده کنید.
1-انتقال یک صفحه به صفحه جدید
Redirect 301 /old-page.html /new-page.html
2-انتقال کل صفحات یک سایت به سایت جدید
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldsite.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.oldsite.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://newsite.com/$1 [L,R=301,NC]
3-انتقال محتوا و اعتبار دامنه بدون www به دامنه دارای www
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [L,R=301,NC]
4-انتقال محتوا و اعتبار دامنه با www به دامنه بدون www
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/$1 [L,R=301,NC]
5-انتقال محتوا و اعتبار دامنه http به https
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
نکات مهم
1-هرگز قبل از انجام ریدایرکت محتویات سایت خود را آدرس جدید منتقل نکنید. چون گوگل بطور مرتب آدرس صفحات را ایندکس میکند و ممکنه است به سایت جدید شما هم سربزند در این صورت تصور میکند این سایت مطالبش را از سایت قبلی کپی کرده و به همین دلیل جریمه های سنگینی برای سایت جدیدتان در نظر میگیرد.
2-هنگام تغییر آدرس دائمی یک صفحه حتما ریدایرکت 301 را انجام دهید تا اعتبار صفحه قبل را نیز انتقال دهید درغیر اینصورت باید همه چیز را از صفر شروع کنید تا مورد اعتماد گوگل قرار بگیرید.
3-هنگام تغییر لینک دقت کنید که در وبمستر شما دامنه را همراه www. ثبت کرده اید یا بدون آن. چون همانطور که گفته شد گوگل این دو دامنه را بصورت مجزا از هم درنظر میگیرد.
در بخش های بعدی درمورد انواع دیگر ریدایرکت ها توضیح خواهیم داد. برای رفع هر مشکلی در این زمینه با ما در تماس باشید
نظر یا سوال شما