صفحه فرود یا Landing Page
صفحه فرود یا Landing Page
اگر می خواهید در زمینه بازاریابی اینترنتی موفق باشید باید بخوبی با مفاهیم و ابزارهای این حوزه آشنایی داشته باشید. قبلا در مقاله های جداگانه درمورد برخی از این ابزار توضیحاتی دادیم اما امروز در 7سئو میخواهیم یکی دیگر از این موارد را به شما معرفی کنیم. صفحه فرود یا Landing Page محلی است که تمام تلاش ها و هزینه ها و تخصص شما در آن صفحه بکار برده می شود تا کاربران متقاعد شوند که به این صفحه اعتماد کنند خرید کنند و درنهایت مشتری دائمی شما شوند.
صفحه فرود یا Landing Page چیست
تصور کنید که برای اولین بار با یک شخص روبرو می شوید بدون اینکه حرفی بزنید تنها با یک نگاه میتوانید یکسری اطلاعات کلی درباره آن شخص را حدس بزنید. ممکن است ظاهر آن شخص بیانگر شغل و اطلاعات مهم دیگری باشد همین قضیه در دنیای وب نیز صادق است. در گوگل آنالیتیکس صفحه فرود صفحه ای است که برای هدف خاصی طراحی شده است و کاربران با جستجوی عبارتی در گوگل میتوانند لینک آن صفحه را مشاهده کنند و وارد وبسایت شما شوند. پس صفحه فرود محل اولین دیدار کاربر با وبسایت شما خواهد بود. در اینجا اهمیت صفحه فرود مشخص می شود. اگر این صفحه به اندازه کافی برای کاربر جذاب باشد و به اندازه کافی کاربر را در وبسایت شما نگه دارد علاوه بر جذب مشتری، رتبه شما در گوگل بهبود می یابد اما اگر این صفحه غیراستاندارد باشد و کاربر را مجبور کند که بلافاصله دکمه بازگشت را کلیک کند در اینصورت از گوگل نیز نمره منفی دریافت می کنید.
در دیجیتال مارکتینگ و بهینه سازی سایت به صفحه فرود صفحه هدف نیز می گویند و هدف از آن جذب کاربر و افزایش فروش است هرچه این صفحه برای کاربر جذابتر باشد شما به هدف خود نزدیکتر شده اید.
در حقیقت کاربر به صفحه فرود وارد می شود تا فعالیت خاصی انجام دهد این فعالیت ممکن است انجام یک خرید باشد یا عضو شدن در سایت. با این تعریف میتوانیم بگوییم هر Landing Page یک صفحه وب است اما هر صفحه وب ممکن است یک صفحه فرود نباشد. مثلا صفحات وبلاگی جزء صفحات وبسایت شما محسوب می شوند اما یک صفحه فرود نیستند چون برای یک هدف خاص طراحی نشده اند. این صفحات با بکار بردن کلمات کلیدی در واقع چندین هدف را دنبال می کنند. اجازه بدهید مثال دیگری بزنیم صفحه اصلی یک سایت یک صفحه فرود محسوب نمی شود چون یک هدف را دنبال نمی کند و کاربردها و هدف های گوناگونی دارد.
تصویر بالا یک Homepage یا صفحه اصلی است که میتواند کاربردهای گوناگونی داشته باشد. مثلا یک ویدیو برای شما پخش کند یا شما را به بخش اخبار هدایت کند یا شبکه های اجتماعی را نمایش دهد. به همین علت یک Landing Page نیست چون محتوای گوناگونی دارد که هرکدام هدف خاصی دارند.
اما تصویر بعدی یک صفحه فرود را نمایش می دهد. چون فقط و فقط برای نمایش شبکه تلگرام و هدایت شما به این صفحه طراحی شده است. طبق چیزی که گفته شد، یک Landing Page معمولا تک منظوره است یعنی تنها یک هدف را دنبال می کند.
کاربرد صفحه فرود
صفحه فرود یکی از مهمترین بخش های دنیای بازاریابی اینترنتی است و تاثیر مستقیمی بر رونق تجارت دارد از کاربردهای یک Landing Page میتوان به موارد زیر اشاره کرد
رونق فروش به کمک Landing Page
یکی از مهمترین کاربردهای صفحه فرود ترغیب مشتری به خرید محصول است.
در تصویر بالا گزینه افزودن به سبد خرید را مشاهده می کنید این به این معنی است که این صفحه یک Landing Page است. در این نوع از صفحات فرود هدف اصلی فروش یک محصول است شما میتوانید در شبکه های اجتماعی یا از طریق تبلیغات در گوگل این محصول را تبلیغ کنید و لینک این صفحه را به آن اضافه کنید. در نتیجه کاربری که روی لینک صفحه کلیک میکند تنها برای خرید این محصول وارد این صفحه شده است.
جذب مخاطب
کاربرد دیگر صفحات فرود جذب کابران و بالا بردن ترافیک سایت است و میتواند در مواردی مانند ثبت نام در خبرنامه یا ثبت نام در انواع سایت ها و ایجاد راهنما ها کاربرد داشته باشد. صفحاتی مثل ثبت نام اعضا و عضو شدن در سایت یک صفحه فرود محسوب می شود. در این صفحات شما نام و نام خانوادگی و ایمیل و شماره تلفن افراد را ثبت می کنید و در مواقع لزوم از آنها استفاده می کنید. میتوانید در این صفحات از فرم ها نیز استفاده کنید. فرم های موجود در Landing Page ها معمولا از فرم های صفحات فروش طولانی تر است و کاربران میتوانند علایق و خصوصیات و اخلاقی خود را نیز در آنها وارد کنند. این نوع از صفحات فرود باید به اندازه کافی برای کاربران جذاب و قابل اعتماد باشد تا مراحل ثبت نام را بطور کامل ادامه دهد. تصویر زیر یک نمونه این Landing Page ها را نشان می دهد.
ایجاد رابطه بین صفحات
تصور کنید درحال خواندن مقاله ای درباره مزایای یک لپتاپ هستید و در اواسط صفحه یک لینک دیگر درمورد تخفیف فروش آن لپتاپ مواجه می شوید احتمال زیادی دارد که روی آن لینک نیز کلیک کنید و به این ترتیب ناخواسته وارد مراحل خرید لپتاپ شوید. این روش که به آن Click-through هم میگویند یک نوع تکنیک کاربردی و مهم در بازاریابی اینترنتی است. در این تکنیک کاربر از ابتدا قصد خرید ندارد ولی شما با پیشنهاد بموقع یک محصول باعث خرید او می شوید. در حقیقت در این روش شما باید کم کم مشتری را با محصول خود آشنا کرده و در آخر خرید او را نهایی کنید.
ویژگی های یک Landing Page استاندارد
عنوان جذاب
قبلا در مقاله ای با عنوان تجربه کاربری یا UX اشاره کردیم که از عنوان های پیچیده استفاده نکنید. عنوان یک مطلب اولین نوشته ای است که کاربر با آن مواجه می شود سعی کنید عنوان های جذاب و چشم گیر استفاده کنید و کاربر را به دنبال مطلب بکشانید.
بکار بردن تصاویر
استفاده از تصاویر نه تنها برای گوگل و سئو مفید است بلکه از خسته شدن کاربر جلوگیری میکند و محتوای شما را نیز جذابتر میسازد. تصاویر شما باید گویا و معرف خدمات شما باشند در عین حال جذاب و جالب باشند. فراموش نکنید که مغز افراد بسختی جزییات یک محتوا را بیاد می آورد اما یک تصویر جالب و خلاقانه به راحتی به ذهن افراد سپرده می شود.
توضیحات مفید
زیرعنوان ها و محتوا باید در عین سادگی بسیار مفید باشند. با مشکلات کاربران توجه کنید و سعی کنید در محتوای خود آنها را رفع کنید محتوای مفید مهمترین عامل ارتقای رتبه در گوگل است پس هنر خود را در این زمبنه بکار ببرید. سعی کنید از نقل قول ها و سخنان لذتبخش استفاده کنید.
دعوت به اقدام (CTA)
این قسمت مهمترین بخش است. ایجاد دکمه ای برای دعوت مشتری به خرید کالا. سعی کنید این گزینه جذاب و ساده طراحی شود. هرگز از کلماتی مانند خرید یا ارسال استفاده نکنید مثلا برای لوازم آرایش عنوان "شروع زیبایی" میتواند عنوان مناسبی برای دکمه خرید محصول باشد.
اگر سوالی در زمینه سئو یا مسائل مرتبط دارید می توانید در بخش سوالات متداول آن را با ما درمیان بگذارید.
نظر یا سوال شما