نشانه گذاری یا schema

نشانه گذاری یا schema

احتمالا تابحال چندین بار با افراد کم حافظه صحبت کرده اید. آنها روش ساده ای برای بخاطر سپردن همه چیز دارند. به این صورت که یک علامت روی دستشان میزنند و وقتی از آنها سوال کنید این علامت برای چیست میگویند برای اینکه فلان موضوع را فراموش نکنم! ربات های گوگل نیز بسیار کند ذهن هستند آنها برای به یاد آوردن موضوع نوشته ها از همین روش نشانه گذاری یا schema استفاده میکنند. نوشتار امروز 7سئو به بررسی مفهوم schema و نقش آن در سئو سایت پرداخته است.

 فرض کنیم شما درمورد یک فیلم اطلاعاتی نیاز دارید و نام آن فیلم را سرچ میکنید. ربات های گوگل بخاطر فراموشکار بودنشان مدتی طول میکشد تا بتوانند همه وبسایت های مرتبط را نمایش دهند حتی ممکن است یک وبسایت معتبر را نیز از قلم بیندازند. در اینصورت هم شما اعلاعات کاملی دریافت نکرده اید و هم زحمات آن وبسایت بدون نتیجه می ماند. اینجاست که نشانه گذاری یا schema به کمک موتورهای جستجو می آید.

schema

نشانه گذاری یا schema چیست

Schema همانطور که از نام آن مشخص است ابزاری است که به کمک آن میتوانیم صفحات خود را نشانه گذاری کنیم و موضوع کلی آنها را برای موتورهای جستجو مشخص کنیم. با استفاده از نشانه گذاری دیگر ربات های گوگل نیازی ندارند که خط به خط کدهای سایت شما را حفط کنند بلکه تنها موضوع کلی آنها را به خاطر میسپرند و درموقعی لزوم بسرعت به سراغ نوشته شما می آیند به این ترتیب سرعت عمل آنها نیز بالاتر می رود.

در مقالات گذاشته درمورد تاثیرات استفاده از هدینگ ها، سئو ویدیو، کلمات کلیدی و تگ Alt  توضیحاتی دادیم. استفاده از نشانه گذاری یا همان تگ Schema Markup  ( که به آن اسکیما یا شِما نیز می گویند ) یکی موارد مهم در سئو داخلی سایت محسوب می شود و تاثیر خوبی در بهبود سئو سایت شما خواهد داشت. زیرا باعث میشود موتورهای جستجوی گوگل و یاهو و بینگ با یک بار ایندکس کردن بتوانند اطلاعات خوبی از موضوع و مفهوم نوشته های شما کسب کنند و براحتی آنها را بخاطر بسپرند. بطور کلی هرکاری که موجب راحتی کار موتورهای جستجو شود در بهبود سئو سایت نقش خواهد داشت.

Schema-چیست

تاثیر نشانه گذاری در سئو سایت

شاید شما هم شنیده باشید که شرکت گوگل اعلام کرده که استفاده از schema لزوما به معنای دریافت رتبه بهتر نیست. ولی باید به این نکته توجه کنید که بکار بردن نشانه گذاری موجب طبقه بندی بهتر نوشته های شما و درنهایت جذابیت بیشتر برای کاربران خواهد شد و همین نکته تعداد کلیک ها را در سایت شما بالا میبرد. اجازه بدید با یک مثال این موضوع را روشن کنیم.

اگر در گوگل عبارت پدرخوانده را  سرچ کنید گوگل کادر زیر را نمایش خواهد داد

نشانه گذاری

همانطور که مشاهده میکنید این اطلاعات بصورت بهم ریخته نیست بلکه کاملا دسته بندی شده است و شما با یک نگاه اطلاعات خوبی در باره این فیلم بدست می آورید اما گوگل چگونه این اطلاعات را دسته بندی کرده؟ با استفاده از schema. همانطور که میبینید استفاده از نشانه گذاری موجب شده که موتورهای جستجو، اطلاعات مربوط به سال ساخت این فیلم، کارگردان، امتیاز فیلم در IMDb و حتی نظرات کاربران را بخوبی دسته کنند. حتما موافقید که ایجاد این دسته بندی موجب جذابتر شدن وبسایت خواهد شد و نمایش ویژه ای از سایت ما ارائه می کند و همین موضوع باعث افزاش نرخ کلیک کاربران و بهبود سئو و رتبه در گوگل خواهد شد.

کاربرد دیگر Schema  برای درج نرخ امتیاز دهی کاربران به وبسایت است. به تصویر زیر دقت کنید

نشانه گذاری-

در این تصویر امتیاز کاربران به این سایت با علامت ستاره مشخص شده است. پس اگر وبسایتی این علامت را داشته باشد میتواند کاربران را وسوسه کند تا روی لینک این سایت کلیک کنند نه وبسایت دیگر. به این ترتیب نرخ بازدید کاربران افزایش می یابد و رتبه وبسایت ارتقا پیدا می کند.

فکر میکنم به اندازه کافی قانع شده اید که استفاده از Schema  تا چه حد برای بهینه سازی سئو سایت مفید است اما جالب است بدانید که درحال حاضر سایت های کمی از این قابلیت استفاده میکنند پس برای سبقت گرفتن از رقبا فرصت را از دست ندهید و به سرعت نشانه گذاری را در وبسایت خود اجرا کنید.

نشانه گذاری - schema

 موارد استفاده از نشانه گذاری 

میتوانید از نشانه گذاری در بسیاری از قسمت های محتوای خود استفاده کنید مثلا برای تصاویر، مقالات، محصولات، ویدیو ها، نویسنده محتوا، تاریخ انتشار، امتیاز مطلب، عنوان صفحه، فرمت صفحه و غیره استفاده کنید. اگر دوست دارید لیست کاملی از تمام موارد استفاده Schema  داشته باشید به سایت Schema.org سر بزنید.

اجرای Schema 

قرار دادن Schema  در وردپرس

اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید میتوانید تنها با اضافه کردن یک افزونه قابلیت نشانه گذاری را به سایت خود اضافه کنید. البته دقت کنید که قالب مورد اسفاده شما باید افزونه Schema  را پشتیبانی کند. متاسفانه قالب های کمی هستند که این افزونه را به خوبی پیاده سازی میکنند. در میان انبوه افزونه ها افزونه Schema Pro  میتواند اطلاعات بسیاری مانند کتاب ها، نظرات، تاریخ و ... را دسته بندی کند همچنین افزونه  حرفه‌ای  WP Schema Pro نیز برای اینکار بسیار مناسب است.

بعد از نصب این افزونه ها در بخش منوی اصلی وردپرس قسمتی به نام Schema به تنطیمات وردپرس شما اضافه می شود. در بخش General و در قسمت Site Type باید نوع سایت خود را اعم از سایت شرکتی، فروشگاهی، خبری، شخصی یا ... مشخص کنید در بخش پایین آن باکس  Publisher Logo  را مشاهده میکنید که باید لوگوی سایت خود را با ابعاد 60*600 پیکسل و با فرمت png یا jpg آپلود کنید

/schema-menu

در بخش گراف دانش یا Knowledge Graph در کادر اول نام شرکت یا نام مدیر سایت را وارد کنید. و در قسمت بعدی آدرس  URL  وبسایت خود را قرار دهید

/knowledge-graph-schema

در ادامه باید آدرس شبکه های اجتماعی خود را وارد کنید اضافه کردن شبکه های اجتماعی در سئو سایت بسیار تاثیر دارد و موجب رتبه بندی بهتر شما خواهد شد. پس سعی کنید در شبکه هایی مانند فیسبوک و لینکدین و اینستاگرام فعالیت داشته باشید.

knowledge-graph-schema-social

در مرحله آخر اطلاعات تماس خودتون و آدرس صفحه تماس را قرار دهید. بقیه تنظیمات نیاز به تغییرات ندارند. شما اکنون نشانه گذاری و schema را در سایت خود ایجاد کردید.

knowledge-graph-schema-corporate-contacts

قرار دادن نشانه گذاری با کدنویسی

اگر میخواهید از طریق کدنویسی نشانه گذاری را در سایت خود قرار دهید باید کمی با HTML   آشنایی داشته باشید. فرض کنیم سایت شما یک فروشگاه آنلاین کتاب باشد در اینصورت میتوانید کد زیر را بعد از تگقرار دهید.

Schema=

البته خودتان میتوانید با توجه به کاربرد و نیاز سایت خود، موارد فارسی را تغییر دهید.

هرگونه سوالی در زمینه سئو دارید میتوانید با استفاده از بخش سوالات متداول با ما در میان بگذارید.

 

 

نظر یا سوال شما